Cilj projekta je bio da se osnaže i podstaknu mlade žene i djevojke Bošnjakinje da zaštite nematerijalno kulturno nasleđe i običaje kroz kreativne radionice u oblastima: crtanje-slikanje kanom, crtanje-slikanje bojama na licu, i crtanje-slikanje bojama na platnu, kao važnih elemenata kulturnog obilježja Bošnjaka Kosova.

Jedna od glavnih aktivnosti projekta je bilo održavanje kreativnih radionica, u toku kojih je projektni tim zajedno sa stručnim saradnicima sproveo i predstavio nematerijalno nasleđe kroz likovno stvaralaštvo usmjereno na tri tematske oblasti: crtanje-slikanje kanom, crtanje-slikanje bojama na licu i crtanje-slikanje bojama na platnu. Stručni saradnici, tj. žene koje se bave ovim tehnikama su pokazale drugim ženama i djevojkama vještine, načine i korake kako da nauče da crtaju ruke kanom, kako da crtaju lice bojama, a takođe i na platnu.

Druga glavna aktivnost projekta je bila izložba koja je održana nakon sprovedenih kreativnih radionica. U toku ove izložbe su predstavljeni i prikazani tradicionalni ručni radovi na platnu, tradicionalna nošnja i običaji koji oslikavaju kulturno nasleđe Bošnjaka Kosova.

Projekat je finansijski podržan od strane Ministarstva kulture, omladine i sporta.