NVO Equality, zajedno sa različitim ciljnim grupoma targetira projekte od važnosti za bošnjačku zajednicu. Implementacijom projekata žene dokazuju da su pravi promoteri nematerijalnog nasleđa i da mogu, iako nisu zaposlene i obrazovane, sebi i porodici obezbediti egzistenciju. Očuvanjem kulture i tradicije Bošnjaka, izradom ručnih radova, folklornih motiva, razvijanjem seoskog turizma Bošnjakinje na najbolji način čuvaju nematerijalno nasleđe i unapređuju kvalitet života kako sebi i svojoj porodici tako i cijeloj zajednici. Na taj način, kulturno nasleđe sa svojim različitim vrijednostima se promoviše kao jedan od bitnih faktora održivog razvoja regiona i Kosova.
Opšti cilj projekta Hrana moga kraja: Gastronomske radionice sa ženama iz Župe i Podgore je: Promovisanje,prikazivanje i primjena tradicionalne kuhinje ruralnog regiona Župe i Podgore.Kroz gastronomskie radionice žene će predstaviti hranu svoga kraja a to će se zabilježiti kroz recepte u cilju očuvanja tradicionalnih jela kao važnog elementa kulturnog nasleđa Bošnjaka Kosova.

Specifični ciljevi projekta su:

-Očuvanje i promovisanje tradicionalne kuhinje Bošnjakinja sa poznatim tradicionalnim jelima regiona Župe i Podgore.

-Osnaživanje i osposobljavanje žena i mladih djevojka u oblasti ugostiteljstva, gastronomije, kulinarstva u cilju pokretanja ruralnog turizma.

-Poboljšanje kvaliteta života Bošnjakinja i razvijanja turističkog potencijala regiona Župe i Podgore u cilju ostvarivanja ekonomske dobiti za nezaposlene mlade djevojke u ruralnim područjima