Nvo Equality obavještava javnost da je u fazi implementacije projekta Psihološka pomoć za žene: Veza sa sobom, povezivanje sa drugima.

Stoga pozivamo i ohrabrujemo sve, prvenstveno, žene i mlade djevojke svih zajednica da se prijave za učešće i na taj način poboljšaju svoje mentalno zdravlje i time doprinesu kvalitetnijem životu. Tokom pandemije Covid-a19, žene su izložene različitim vrstama nasilja, krizama, omalovažavanjima, stigmatizaciji, itd. U takvim situacijama žene ne traže pomoć nego se same bore ugrožavajući još više i sebe i svoju porodicu i okolinu gdje žive. Zbog toga će glavni fokus ovog projekta biti pružanje psihološke podrške ženama i mladim djevojkama iz regiona Prizrena i Župe, različitih etničkih zajednica. Psihološka podrška obuhvata tematska predavanja, radionice, razgovore i individualne psihoterapijske sesije.

Projekat se odvija u skladu sa mjerama i preporukama Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova. Nosite masku, držite distancu, perite ruke. Ovaj projekat izgradnje poverenja finansira UNMIK. Za prijavu je potrebno poslati kratak lične podatke (ime, prezime, godine, profesija, broj telefona i etnička pripadnost) na mejl adresu: [email protected] najkasnije do 21.02.2021.